Smartfil ASA – True Black
Smartfil ASA – True Black Smartfil ASA – True Black Smartfil ASA – True Black

Smartfil ASA – True Black

SKU: SMASA0BK0A075 Kategori: Tags: ,
Brand: SmartFil
kr299
PÅ LAGER
Beskrivelse

Printtips for best mulig resultat:

 • ASA er ganske likt som ABS mtp printing. Plasten er kjent for å krympe / Warpe og det viktigste er å unngå at det skjer.
  Det første laget betyr svært mye med dette filamentet, sørg for at førstelaget har optimal heft og er så perfekt som mulig 
  Vi anbefaler å bruke noe form for limstoff / Adhesive på printflaten for optimal heft, feks Primafix fungerer svært bra til dette.
 • Fininnstilling av printtemperatur – det kan hende du må prøve deg frem med printtemperatur, men utgangspunktet er at det er ikke så ille å printe for varmt med ASA som det er å printe for kaldt. For kaldt gir dårlig lagheft og sørger for krakkelering og sprekker over hele printen. For varmt gir god lagheft men kan gi noe stringing og kan gå utover utseendet på printen.
 • Jevn temperatur rundt printeren, det er anbefalt med en lukket printer for å holde jevn temperatur rundt printen, det er også fint mulig å printe uten sålenge rommet har god og jevn temperatur og ingen trekk.

Hva kan du oppnå med dette filamentet:

Dette materialet egner seg meget godt til utendørs bruk da det tåler langt mer UV stråling enn andre materialer og holder dermed fargen og egenskapene sine mye lengre. Det fungerer også selvsagt svært godt innendørs og vil og vil gi deler som holder fargen lenge, feks deler rundt stikkontakter etc.

Med rette innstillinger gir ASA også en meget pen sluttfinish med jevne vegger og lite synlige lag

Print Innstillinger:

 • Dyse: 240 – 260c
 • Bed: 90 – 110c
 • Vifte: 0 – 30%

Smartfil blir levert i zip-lock bag for best oppbevaring av filamentet

Spesifikasjoner
Fraktvekt
1 kg
Farge
Netto filamentvekt
Størrelse

1.75mm

Omtaler (3)
 • Aurimas Savickas
  Aurimas Savickas

  The color is pretty nice i would say, only downside for me, it took me some time to get right temperatures and other settings tho.

 • Simsek
  Simsek

  Package arrived with security seal opened to Oslo.

 • Haakon
  Haakon

  Kan med hånden på hjertet si at Smartfil ASA, True Black har gitt meg de peneste utskriftene min prusa Mk3s noensinne har klart å produsere.
  Ingen andre utskrifter, hverken med PLA, PETG eller ASA, fra noen andre produsenter har gitt meg så gode utskrifter. Må si jeg var litt sånn “wow” første gang jeg printet med dete filamentet.

  Ok, jeg skryter kanskje mye her – og ja det er ASA – så det krever litt av printer og slicer-instillinger. Store flater vil ha tedens til warping om man ikke er forsiktig.
  Men for relativt små deler på under 10x10cm – WOW!

  Note: “True Black” kan være litt misvisende. Denne blir mer en halvmatt koksgrå farge. Pen farge, men den er ikke svart-svart.

Skriv en omtale
Din omtale
Din karakter
Name
Epost