add:north PETG Glitz Grey
add:north PETG Glitz Grey add:north PETG Glitz Grey add:north PETG Glitz Grey

add:north PETG Glitz Grey

SKU: petglitzgrey Kategori:
kr299
PÅ LAGER
Beskrivelse

Print guide:

Temperaturer

235-250c på end og opp til 80c på bed. Det er to faktorer som spiller inn på temperatur:

  • Lagheftelse (layer adhesion). Lagheft øker med økt temperatur. Det er vanligvis også lurt å printe førstelaget litt varmere enn resten av modellen for ekstra heft mot printflaten både på bed og på printhodet.
  • Flow. med økt temperatur så vil flow øke pga mindre viskositet. Dette kan kompenseres noe med økt retraction. I motsetning krever lav-temperatur prints mindre retraction. Prøv alltid å bruke så lite retraction som mulig (både distanse og hastighet), slik at man akkurat unngår “stringing”. Dette er spesielt viktig om man har all-metal printhode.

Vi anbefaler å printe et temperaturtårn når man bruker et nytt materiale for første gang, for å finne “sweetspot”en til printeren din.

Build Plate Adhesion

PETG krever at byggeflaten ikke har for kort avstand mot munnstykket. Med korrekt leveled byggflate så ligger munnstykket ca en laghøyde fra, slik at plasten ikke presses ut mot platen uten å lage rene strenger i første laget. Ved for liten avstand kan plasten svært lett feste seg til munnstykket og følge med rund, og bygge på mer og mer rundt munnstykket, noe som kan dra ned kvaliteten på printen og gi clogs, blobs eller lignende problemer.
Overflater som fungerer bra:

  • PEI/Buildtak/Geckotek: Svært godt feste, selv med lave temperaturer
  • Oppvarmet glass: Denne overflaten krever minst vedlikehold og gir god lagfeste, men det kreves mer perfeksjonert temperatur og bedleveling for å gi ordentlig feste. Mange bruker hårspray, magigoo, lim ol for å øke heftgrunnlaget på glassflaten – spesielt ved store prints. Romtemperaturen bør også være jevn og passe varm.
    TIPS, om man printer på ren glassflate så kan man benytte sprit for svært enkelt å løsne printen fra glassflaten. Feks overflatedesinfeksjon fra Apoteket (ikke sprayvarianten)

Kvalitet

Kvalitet er et komplekst område hvor hardware og slicer har svært mye å si. Hver nye filament trenger generelt sett litt tuning for å nå det fulle potensialet, vanligvis gjennom å printe noen kalibrasjonsmodeller og justere iterativt. Du finner noe gode modeller her.
Får spesifikk troubleshooting, så vil jeg referere til Addnorths materialguide, men her er noen generelle tips:

  • Vifte: Skal man ha høy kvalitet på utskriften bør man ha en vifte som kjøler ned printen mens man printer. Men man skal ikke bruke for sterk vifte eller hastighet. Personlig foretrekker jeg ca 40% viftestyrke på de fleste skrivere.
  • Printhastighet og laghøyde. Det er enklere å få en høyere visuell kvalitet med lavere hastigheter og lavere laghøyde, dette øker oppløsningen. Mange ganger, dog, så ønsker man å printe så raskt som mulig. Den faktoren som trenger hovedfokus når man øker laghøyde og printhastighet er nozzletemperatur. Når flow øker gjennom munnstykket, så er det mindre tid for plastikken til å smelte, noe som gjør at man bør øke temperaturen for å få godt resultat. Vi anbefaler 55mm/s og 0.15mm laghøyde som utgangspunkt.
  • Strining. Dette kan reduseres ved å øke retraction distanse og hastighet. Vi anbefaler ca 6-9mm for bowden og 3-6mm for direct drive – med hastighet mellom 25-40mm/s. Direct drive tåler høyest hastighet av disse variantene.


Material PETG
Diametertolerans ± 0.025 mm
Värme byggplatta No (or up to 80 °C)
Print-temperatur 225-260 °C
Storlek spole 200 x 55 mm (750 g)
Innermått spole 52 mm
Vikt tom spole 215 g
Vikt filament 750 g
Spesifikasjoner
Fraktvekt
1 kg
Størrelse

1.75mm

Netto filamentvekt
Lagerstatus

Lagervare

Omtaler (0)
Vær den første til å skrive omtale om dette produktet. Del din karakter og omtale slik at andre kunder kan bestemme seg for om dette er det rette produktet for dem.
Skriv en omtale
Din omtale
Din karakter
Name
Epost