add:north PLA Aurora Green
add:north PLA Aurora Green add:north PLA Aurora Green add:north PLA Aurora Green add:north PLA Aurora Green

add:north PLA Aurora Green

SKU: eplaauroragreen Kategori:
kr259
PÅ LAGER
Beskrivelse

Print guide:

Temperaturer

190-220c på end og opp til 60c på bed. Det er to faktorer som spiller inn på temperatur:

  • Lagheftelse (layer adhesion). Lagheft øker med økt temperatur. Det er vanligvis også lurt å printe førstelaget litt varmere enn resten av modellen for ekstra heft mot printflaten både på bed og på printhodet.
  • Flow. med økt temperatur så vil flow øke pga mindre viskositet. Dette kan kompenseres noe med økt retraction. I motsetning krever lav-temperatur prints mindre retraction. Prøv alltid å bruke så lite retraction som mulig (både distanse og hastighet), slik at man akkurat unngår “stringing”. Dette er spesielt viktig om man har all-metal printhode.

Vi anbefaler å printe et temperaturtårn når man bruker et nytt materiale for første gang, for å finne “sweetspot”en til printeren din.

Build Plate Adhesion

PLA er relativt enkelt å få til god lagheft mot de fleste byggeflater, sålenge at byggeflaten er rett vatret mot printhodet. Korrekt avstand mellom byggeflaten og printhode er når materialet skvises ut på plattformen, men ikke så nært at det forhindrer materialet i å ekstrudere. Første laget kan økes litt for å gjøre den mindre sensitiv til levelingen. Om man trenger mer lagfeste, så er det anbefalt med brim på 3-5mm. Overflater som fungerer bra med E-PLA:

  • PEI/Buildtak/Geckotek: Svært godt feste, selv med lave temperaturer – tilogmed uten varme i byggeflaten i det hele tatt
  • Tape: Enkel og grei løsning om man ikke har PEI, Buildtak, Geckotek eller lignende flater – merk dog at Tape kan løsne og dra seg opp i hjørnene ved større prints som krever god lagfeste.
  • Oppvarmet glass: Denne overflaten krever minst vedlikehold og gir god lagfeste, men det kreves mer perfeksjonert temperatur og bedleveling for å gi ordentlig feste. Mange bruker hårspray, magigoo, lim ol for å øke heftgrunnlaget på glassflaten – spesielt ved store prints. Romtemperaturen bør også være jevn og passe varm.

Kvalitet

Kvalitet er et komplekst område hvor hardware og slicer har svært mye å si. Hver nye filament trenger generelt sett litt tuning for å nå det fulle potensialet, vanligvis gjennom å printe noen kalibrasjonsmodeller og justere iterativt. Du finner noe gode modeller her.
Får spesifikk troubleshooting, så vil jeg referere til Addnorths materialguide, men her er noen generelle tips:

  • Printhastighet og laghøyde. Det er enklere å få en høyere visuell kvalitet med lavere hastigheter og lavere laghøyde, dette øker oppløsningen. Mange ganger, dog, så ønsker man å printe så raskt som mulig. Den faktoren som trenger hovedfokus når man øker laghøyde og printhastighet er nozzletemperatur. Når flow øker gjennom munnstykket, så er det mindre tid for plastikken til å smelte, noe som gjør at man bør øke temperaturen for å få godt resultat. Vi anbefaler 55mm/s og 0.15mm laghøyde som utgangspunkt.
  • Strining. Dette kan reduseres ved å øke retraction distanse og hastighet. Vi anbefaler ca 5-6mm for bowden og 1,5-2mm for direct drive – med hastigeht mellom 25-40mm/s. Direct drive tåler høyest hastighet av disse variantene.
  • Heat creep: Hvis det brukes en all-metal munnstykke, så bør retraction senkes til 1,5mm for direct drive og til kanskje 4mm for bowden. Også så bør temperaturen økes med 10-15c for å unngå at dysen tetter seg. Ved høyere printhastigheter (ca 70-100mm/s), trengs det rundt 230c. Årsaken til dette er at PLA lager friksjon mot metalltuben innvendig i “all metal hotend” dysen, når den raskt går fra smeltesone til kaldsone. Dette er ikke et problem på PTFE-tube


Material E-PLA
Diameter tolerance ± 0.025 mm
Heated build platform No (or up to 60 °C)
Print temperature 190-220 °C
Spool size 200 x 55 mm (750 g)
Spool hub diameter 52 mm
Weight empty spool 215 g
Weight filament 750 g
Spesifikasjoner
Fraktvekt
1 kg
Farge
Størrelse

1.75mm

Netto filamentvekt
Lagerstatus

Lagervare

Omtaler (0)
Vær den første til å skrive omtale om dette produktet. Del din karakter og omtale slik at andre kunder kan bestemme seg for om dette er det rette produktet for dem.
Skriv en omtale
Din omtale
Din karakter
Name
Epost