- 20 %
add:north Amphora Grey

add:north Amphora Grey

SKU: ampgrey Kategori:
kr349 kr279
På lager
Beskrivelse

Print guide:

Temperaturer

220-240c på end og opp til 80c på bed. Det er to faktorer som spiller inn på temperatur:

  • Lagheftelse (layer adhesion). Lagheft øker med økt temperatur. Det er vanligvis også lurt å printe førstelaget litt varmere enn resten av modellen for ekstra heft mot printflaten både på bed og på printhodet.
  • Flow. med økt temperatur så vil flow øke pga mindre viskositet. Dette kan kompenseres noe med økt retraction. I motsetning krever lav-temperatur prints mindre retraction. Prøv alltid å bruke så lite retraction som mulig (både distanse og hastighet), slik at man akkurat unngår “stringing”. Dette er spesielt viktig om man har all-metal printhode.

Vi anbefaler å printe et temperaturtårn når man bruker et nytt materiale for første gang, for å finne “sweetspot”en til printeren din.

Build Plate Adhesion

Amphora krever at byggeflaten ikke er for tett på munnstykket. Korrekt kalibrert bed for Amphora er ca en laghøyde mellom munnstykke og bed, slik at plastikken ikke blir skvist ned på bed, men heller blir lagt ut i ryddige rene strenger på første laget. Hvis ikke kan plast tyte ut, smelte seg fast på printhodet og lage problemer.

Overflater som fungerer bra med Amphora:

  • PEI/Buildtak/Geckotek: Svært godt feste, selv med lave temperaturer – tilogmed uten varme i byggeflaten i det hele tatt
  • Tape: Enkel og grei løsning om man ikke har PEI, Buildtak, Geckotek eller lignende flater – merk dog at Tape kan løsne og dra seg opp i hjørnene ved større prints som krever god lagfeste.
  • Oppvarmet glass: Denne overflaten krever minst vedlikehold og gir god lagfeste, men det kreves mer perfeksjonert temperatur og bedleveling for å gi ordentlig feste. Mange bruker hårspray, magigoo, lim ol for å øke heftgrunnlaget på glassflaten – spesielt ved store prints. Om du ikke får til feste så øk temperaturen med 5 grader i intervall under testing. Romtemperaturen bør også være jevn og passe varm.

Kvalitet

Kvalitet er et komplekst område hvor hardware og slicer har svært mye å si. Hver nye filament trenger generelt sett litt tuning for å nå det fulle potensialet, vanligvis gjennom å printe noen kalibrasjonsmodeller og justere iterativt. Du finner noe gode modeller her.
Får spesifikk troubleshooting, så vil jeg referere til Addnorths materialguide, men her er noen generelle tips:

  • Vifte, det anbefales å bruke vifte for å få penest ytre med Amphora, men ikke for kraftig / for høy hastighet. personlig liker jeg ca 40% viftehastighet avhengig av printeroppsett / vifteoppsett.
  • Printhastighet og laghøyde. Det er enklere å få en høyere visuell kvalitet med lavere hastigheter og lavere laghøyde, dette øker oppløsningen. Mange ganger, dog, så ønsker man å printe så raskt som mulig. Den faktoren som trenger hovedfokus når man øker laghøyde og printhastighet er nozzletemperatur. Når flow øker gjennom munnstykket, så er det mindre tid for plastikken til å smelte, noe som gjør at man bør øke temperaturen for å få godt resultat. Vi anbefaler 55mm/s og 0.15mm laghøyde som utgangspunkt.
  • Stringing. Dette kan reduseres ved å øke retraction distanse og hastighet. Vi anbefaler ca 6-9mm for bowden og 3-6mm for direct drive – med hastighet mellom 25-40mm/s. Direct drive tåler høyest hastighet av disse variantene.


Material Amphora™
Diameter tolerance ± 0.025 mm
Heated build platform 75-85 °C
Print temperature 220-240 °C
Spool size 200 x 55 mm (750 g)
Spool hub diameter 52 mm
Weight empty spool 215 g
Weight filament 750 g
Spesifikasjoner
Vekt
1 kg
Farge
Størrelse

1.75mm

Netto filamentvekt
Lagerstatus

Lagervare

Omtaler (0)
Vær den første til å skrive omtale om dette produktet. Del din karakter og omtale slik at andre kunder kan bestemme seg for om dette er det rette produktet for dem.
Skriv en omtale
Din omtale
Din karakter
Name
Epost